De ce nu l-a mai schimbat Alin Tișe pe Vakar Istvan, vicele de la Consiliul Județean Cluj, după scandalul numirii prefectului UDMR


Alin Tișe nu l-a mai schimbat din funcție pe Vakar Istvan, vicepreședintele de la Consiliul Județean Cluj, în urma scandalului numirii prefectului UDMR.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost singurul liberal clujean vocal după ce UDMR a reușit să pună mâna pe Prefectura Cluj. 

În martie 2021, Alin Tișe ”a luat foc”, după ce Guvernul l-a numit ca prefect pe Tasnadi Szilard, de la UDMR, în detrimentul unui liberal. Atunci, a spus că îl va schimba pe reprezentantul UDMR, Vakar Istvan, din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Această conducere centrală a PNL, în frunte cu Ludovic Orban a decis numirea unui prefect de la UDMR, la Cluj. Am făcut tot ceea ce este omenește posibil să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. În opinia mea este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și organizației PNL Cluj.

Din acest punct de vedere îmi exprim scuze public clujenilor. Voi continua din postura de președinte al CJ să lupt pentru oamenii acestui județ. Analizez ca în ședința din martie a forului județean să propun schimbarea vicepreședintelui CJ, Istvan Vakar de la UDMR”, a declarat Alin Tișe, la emisiunea Ziua Live.

Marți, 22 iunie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a explicat de ce nu l-a mai schimbat pe Vakar Istvan. ”Am făcut acea declarație, dar ulterior am realizat că este imposibil să realizăm majoritatea necesară în Consiliul Județean Cluj pentru a o și pune în aplicare. În politică trebuie să îți asumi lucrurile. Eu nu am nimic cu domnul Vakar Istvan și cu UDMR -ul. Nu a fost corect ca funcția de prefect să meargă la acest partid, atâta timp cât alegerile locale au fost câștigate de PNL”, a spus Alin Tișe. 

Pentru numirea sau schimbarea unui vicepreședinte de Consiliu Județean este nevoie de două treimi din voturile consilierilor. CJ Cluj are 34 de Consilieri Județeni, dintre care numai 18 sunt de la PNL, iar pentru schimbarea lui Vakar Istvan ar fi fost nevoie de 23 de voturi. 

Comentarii Facebook