De ce nu au participat consilierii din opozitie la sedinta de numire a lui Radu Moisin


Opozitia a refuzat sa participe la sedinta de alegere a primarului interimar al Clujului, pentru a-i pune la respect pe cei de la "putere", dar si pentru ca nu ar fi avut pe cine sa voteze.

"Nu am participat la sedinta stabilita pentru alegerea primarului interimar pentru ca noi, consilierii USL am solicitat ca aceasta sedinta sa aiba loc ieri, 29 nov a.c. incepand cu ora 17.30, insa cei din coalitia aflata la putere si la nivel local PDL UDMR au tinut neaparat sa ne demonstreze ca lucrurile se vor intampla dupa cum vor ei. Oricum, nu am fi avut cui sa acordam votul pentru ca nici unul dintre cei doi viceprimari nu sunt suficient de pregatiti pentru preluarea unei asemenea functii si nu au calitatile necesare unui primar care sa reprezinte Clujul", a precizat Remus Lapusan, lider al grupului PSD din Consiliul Local.

"Din pacate, la sedinta de consiliu local (de marti, 29 noiembrie) am constatat ca cei din PD nu au respect nici pentru noi, in calitate de colegi, asa cum nu au avut nici pentru clujeni si se comporta ca si cum totul trebuie sa se faca dupa bunul lor plac, motiv pentru care am decis ca noi, consilierii USL  sa nu giram votul de miercuri, 30 noiembrie. In plus, nu cred ca trebuie sa ne prefacem ca motivul pentru care este ales primar interimar ar fi altul decat cel al arestarii lui Sorin Apostu, iar acuzatiile de luare de mita in forma continuata i se aduc de pe vremea in care reprezenta partidul lui Boc, iar PD-ul se mandrea cu acest primar. Am observat ca nu au invatat nimic cei din PD in urma arestarii primarului comportandu-se in CL cu aceeasi aroganta si manifestand acelasi exces de putere ca pana acum", a spus si Steluta Cataniciu, lider al consilierilor locali PNL.


La sedinta "de indata" de miercuri, 30 noiembrie, au lipsit consilierii USL, iar Radu Moisin a fost ales cu 15 voturi "pentru", alti 5 consilieri l-au votat pe viceprimarul Laszlo Attila, iar un vot a fost nul.

 

Vezi mai jos ceremonia de numire in functie a lui Moisin si ce a declarat...

Radu Moisin, noul primar interimar al Clujului! Laszlo Attila a obtinut 5 voturi Vezi ce a declarat Moisin VIDEO

Comentarii Facebook