De ce au votat consilierii locali din Gilău pentru rezolvarea crizei gunoaielor

 

Consilierii locali din Gilău au votat în unanimitate pentru capitalizarea firmei Quatro Eco Salub și rezolvarea problemei deșeurilor. În Florești, același proiect a picat de trei ori la rând.

 

Primarul comunei Gilău, Dumitru Sfârlea, a declarat că s-a făcut această infuzie de capital pentru ca firma Quatro Eco Salub, deținută de Consiliile locale din Florești, Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău, pentru a rezolva problema gunoaielor.

 

Imi pare rau de ce se intampla in Floresti si de fapt de ce s-a intamplat in toate cele patru localitati unde SC Quatro Eco Salub opereaza. Am analizat pe toate partile variantele care sa duca la incheierea acestei crize a gunoaielor si singura solutie pe care am gasit-o a fost de a transforma firma din SRL in SA si de a-i da banii necesari pentru achizitionarea de noi masini. Le-am cerut consilierilor locali gilăuani sa analizeze toate documentele necesare pentru ca votul lor sa fie perfect legal. Eu, ca primar, nu am drept de vot in Consiliul Local si nici nu le-am spus cum sa voteze. Dupa ce s-au documentat si avut discutiile cu directorul firmei, cu dl. Otrocol, care apoi dupa votul negativ dat de consilierii floresteni si-a prezentat demisia si acum se afla in preaviz, consilierii Gilăului au considerat ca transformarea societatii din SRL in S.A. se impune. De asemenea, cei 13 consilieri locali prezenti la sedinta (n.red. C.L. Gilau are 15 consilieri: 6 PNL, 5 - PSD, 2 -  UDMR, 1 - PMP, 1 - Partida Romilor) au votat si pentru capitalizarea firmei cu 272.000 de lei.

 

Bine ar fi fost daca si Consiliul Local Floresti ar fi facut la fel, dar, din cate imi dau seama, acolo este un razboi absurd intre Executivul Primariei si cativa consilieri. Banii aprobati sunt pentru achiztionarea de noi masini, pentru logistica, insa sunt putini si Florestiul ar fi trebuit sa inteleaga ca este nevoie de acest ajutor. Sunt momente cand politicul nu are ce cauta in administrație. Pacat, mare pacat, pentru ca acum populatia sufera si gunoiul se inmulteste!”, a declarat primarul Sfârlea, conform florești24.ro.

 

Viceprimarul Gilăului, Kalos Okos, a spus că toți consilierii, care au votat pentru infuzia de capital în firma Quatro Eco Salub, și-au asumat acest lucru.

 

Consiliul Local Gilau a avut de ales intre a fi rational si irational si de a avea bunul simt de a nu lasa populatia in preajma sarbatorilor de iarna sa umble la colindat printre gunoaie. Personal le-am atras atentia consilierilor locali gilauani sa voteze in cunostiinta de cauza, legal in primul rand, si nu l-am influentat pe niciunul. Dupa indelungi discutii cu actele pe masa s-a votat in unanimitate, 13 voturi, pentru capitalizarea firmei si transformarea in societate pe actiuni. Și eu am votat pentru acest proiect”, a spus Okos.

 

Este absurd de-a dreptul ce se intampla in Consiliul Local Floresti. Ieri, in cea de-a doua sedinta de indata, s-a votat acordul de principiu pentru transformarea societatii in S.A., dar nu s-a votat capitalizarea firmei. Este o crasa lipsa de intelegere si nu numai. Sunt catica consilieri carora nu le functioneaza trotineta si ar trebui sa plece in concediu medical prelungit sau sa se retraga definitiv. Am cerut bani pentru achizitionarea de trei masini, nu pentru achitarea datoriilor, pe care le vom plati din restantele pe care le vom incasa de la populatie si care nu sunt mici deloc”, a declarat Florin Otrocol, directorul firmei Quatro Eco Salub, aflat în preaviz după ce și-a dat demisia de funcție ca urmare a votului negativ dat de consilierii din Florești.

 

Consilierii locali din Florești au respins de trei ori proiectul de capitalizare a firmei de salubritate, prin care s-ar fi achiziționat utilaje pentru dotarea companiei. 

 

Consilierii din Florești care s-au opus, de la PSD, ALDE și UDMR, au precizat că alocarea fondurilor nu s-a făcut pentru că nu a existat o analiză pertinentă. ”Alocarea unei sume importante de bani în vederea capitalizării firmei Eco Quatro, trebuie facută conform legii și în urma unei analize obiective și pertinente a tuturor factorilor implicați”, au spus aceștia.

 

Între timp, gunoaiele sunt în stradă, iar firma de salubritate le ridică selectiv. 

Comentarii Facebook