Luni 6 Aprilie

Daniel Buda trage un semnal de alarmă: Fondurile Europene în pericol!

 

Europarlamentarul clujean Daniel Buda solicită public demisia Rovanei Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, deoarece România nu a atras fonduri europene. 

 

Suspendarea misiunilor de audit privind acreditarea Autorităților de Management prin intermediul cărora trebuie absorbite cele peste 30 de miliarde de Euro fonduri structurale şi de dezvoltare rurală acordate ţării noastre pentru perioada 2014-2020 este de natură să prejudicieze grav și iremediabil interesele României pe termen mediu și lung. 

 

Împrejurarea că sistemul informatic nici la această oră nu este funcțional demonstrează încă o dată încapacitatea și ineficiența acestui minister care ratează șansa unică de a folosi bani europeni pentru dezvoltarea României, cu consecințe incomensurabile asupra vieții de zi cu zi a milioanelor de cetățeni români care trăiesc sau tranzitează România. Indiferent de eforturile pe care le facem ca europarlamentari sau funcționari în instituțiile europene, toate acestea rămân în zadar câtă vreme, în România, ne lovim de un imobilism funcțional și instituțional inexplicabil”, a declarat Daniel Buda.

 

Acesta atrage atenția că incompetența României în absorbția fondurilor europene este publică la nivel european. ”Tocmai de aceea, o primă măsură ar fi demisia sau demiterea ministrului Rovana Plumb și accelerarea procesului de acreditare a autorităților de management, care să permită absorbiția celor 30 de miliarde de euro în România pentru exercițiul financiar 2014-2020”, a mai spus Buda.

Comentarii Facebook