Daniel Buda, despre problema migratiei: Sper că guvernul este pregătit pentru criza imigranţilor

 

Eurodeputatul PNL, Daniel Buda, cere premierului Victor Ponta să spună dacă România este pregătită pentru criza imigrantilor. 

 

Cer public premierului Victor Ponta să ne spună cum este pregătită România să facă faţă cotei de imigranţi şi dacă este pregătită. România nu poate să nu fie solidară cu cea mai mare criză a imigraţilor de după al Doilea Război Mondial. Acei oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească ţările şi casele din cauza unor atrocităţi. Nu putem sta pasivi, Europa trebuie să fie unită şi solidară în ceea ce înseamnă gestionarea acestei crize. Trebuie să trecem de la vorbă la fapte şi de aceea îi cer lui Ponta să facă dovada că România este solidară. României i s-a stabilit o cotă de imigraţi de câteva mii de persoane, iniţial se vorbea de 2.000, apoi de 8.000, fenomenul fiind în mişcare”, a spus Buda. 

 

Europarlamentarul crede că România ar putea fi folosită de cei care fug din calea războiului, ca o rută alternativă.

 

Eu nu am văzut nimic din partea Guvernului că da, suntem pregătiţi. Până la urmă, putem da o palmă ţărilor care se opun intrării României în spaţiul Schengen, demostrând această solidaritate în criza imigranţilor”, a mai afirmat Daniel Buda.

 

El crede ca Romania ar putea folosi imirantii pentru a compensa lipsa fortei de munca din unele sectoare ale economiei, astfel ajutand la insectia lor sociala. 

 

Comentarii Facebook