Curtea Constituțională a INVALIDAT referendumul. Traian Băsescu revine la Cotroceni

 

Curtea Constituţională anunțat că referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu a fost invalidat. Decizia a fost luată cu 6 voturi la 3.

 

Conform unor surse citate de Mediafax, ședinta CC a durat 3 ore.

 

Decizia a fost luată cu majoritatea legală calificată. Nu am spus 6 la 3, ci majoritate calificată. Rezultatul este cel de invalidare și din comunicatul de presă veți vedea toate explicațiile”, a spus judecătorul CC, Tudorel Toader.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

Judecătorii Curții Constituționale arată, într-un comunicat de presă, că procedura pentru organizarea referendumului a fost respectată și că  sunt confirmate rezultatele referendumului comunicate de BEC.

 

De asemenea, magistrații au constatat că ”la referendum nu au participatat jumătate plus 1 din persoanele cu drept vot”, astfel că referendumul nu poate fi validat.

 

Magistrații CC au precizat că ”la data publicării în monitorul oficial a hotărârii, interimatul lui Crin Antonescu încetează”.

Comentarii Facebook