Cum vrea să îmbunătățească municipalitatea traficul din Cluj: ”În Copenhaga a fost nevoie de 30 de ani pentru a schimba mentalitalea cetățenilor”


Problemele din trafic în municipiul Cluj-Napoca sunt cunoscute de toți locuitorii orașului, însă municipalitatea spune că una dintre soluții este încurajearea cetățenilor să olosească tot mai mult mijloacele de transport în comun.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, în cadrul unei emisiuni radio, că, în acest sens, Primăria investește în extinderea benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun. De asemenea, acesta a vorbit și despre programul de transport al elevilor la școală prin autobuze dedicate, care ajută la decongestionarea traficului din zona centrală în orele de vârf.

Noi încercăm să schimbăm mentalitatea clujenilor. În Copenhaga a fost nevoie de 30 de ani pentru a schimba mentalitalea cetățenilor, să sperăm că la noi nu va fi nevoie tot de atât de multă vreme. Din acest motiv încercăm să facem cât mai mutle benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, pentru a oferi alternative viabile celor care vor să călătorească dintr- parte în alta a orașului. Inclusiv programul de transport al copilaților la școală prin autobuze dedicate este un succes și are scopul de a decongestiona traficul din zona centrală și nunumai, dar și beneficiul de a-i ajuta pe părinți ca acea oră pe care o petreceau pentru a duce copiii la școală să o poată folosi în alte scopuri”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

În ceea ce privește problema parcărilor, viceprimarul a precizat că urmează să se facă o licitație pentru un nou parking de aproape 370 de locuri, pe strada Trotușului.

Urmează să lansăm o licitație pentru o lucrare de poriectare și execuție pentru realizarea unui nou parking pe strada Trotușului numărul 5. Acesta va fi realizat pe o suprafață de 3150 de metri pătrați, va avea un regim de înălțime de două subsoluri, demisol, două etaje și o terasă, cu o capacitate de 365 de locuri, din care 10 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, 10 vor fi dotate cu stații de încărcare pentru maținile electrice, 12 parcări vor fi pentru motociclete și mopeduri, alături de alte 40 de locuri pentru biciclete, amenașate pe rastel vertical și culisant. Valoare investiției este etimată la 29 milioane de lei fără TVA”, a mai spus Tarcea.






Comentarii Facebook