Cum spune Primăria că va arăta baza sportivă ”La Terenuri”, din Mănăștur FOTO


Primăria Cluj-Napoca a publicat primele randări ale viitoarei zone de agrement  „La Terenuri” Mănăștur, conform studiului de fezabilitate preliminar.

Conform reprezentanților municipalității, proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri” din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca, după modelul Bazei sportive Gheorgheni, continuă astfel cu studiile necesare implementării lucrărilor în teren, la care lucrează arhitecți, peisagiști, specialiști în iluminat și alți experți.

Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de aproximativ 4 ha și ia în calcul în primul rând nevoile persoanelor care locuiesc în cartier, pe baza dezbaterilor și discuțiilor publice avute până acum de primărie, alături de societatea civilă, experți și cetățeni”, anunță Emil Boc. 

Propunerile din studiile pentru acest proiect, realizate de câștigătorii licitației - Asocierea SC Napotech Proiect SRL şi SC Arhi Box SRL, includ următoarele facilități:

- zone de joacă sigure pentru copii;

- terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă;

- terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice - baschet, tenis de masa etc. ;

- skatepark;

- mese de șah, amenajări cu aparate fitness;

- zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori;

- zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele;

- amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece;

- funcțiuni de alimentație publică;

- funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor);

- zone noi pentru pietoni și bicicliști,

- căi de acces modernizate astfel încât să existe conectivitate sporită cu zonele adiacente;

- wi-fi gratuit și supraveghere video ș.a.

În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a PUZ-ul în Consiliul Local al municipiului urmează licitatia de execuție.

Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria.

Ne dorim să le oferim clujenilor o zonă de agrement pentru toate vârstele și o bază sportivă modernă, la ultimele standarde. În cadrul etapelor de proiect pentru zona „La terenuri” sunt incluse în continuare dezbateri și consultări publice, pentru a ne asigura că investiția se pliază pe nevoile comunității, luând în considerare spațiul disponibil și alte componente specifice ale proiectului”, mai spune primarul Clujului.

Comentarii Facebook