Cum se POLITIZEAZĂ PENINSULA! Primăria Cluj-Napoca nu renunță fără luptă la terenul de pe Valea Gârbăului.


Primăria Cluj-Napoca nu va renunța la terenul de pe Valea Gârbăului și a făcut în acest sens o cerere Ministerului Apărării pentru prelungirea concesiunii până în 2018.

Există la Ministerul Apărării Naționale o documentație de proiect de hotărâre de consiliu local, privind prelungirea termenului de asociere până în 2018 întrucât noi dorim să implementăm acest proiect imobiliar în zona Valea Gârbăului.

Începând din 2011 noi am făcut primele demersuri pentru începerea construcțiilor, dar ne-am oprit la Ministerul Mediului de unde nu am primit un aviz pentru că există în apropiere un sit natural. Noi ne-am achitat de prevederile din asociație, dar suntem blocați”, a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

În locul blocurilor cu 3.500 de apartamente, Primăria Cluj-Napoca a amenajat pe Valea Gârbăului o zonă de picnic și în 2013 a organizat acolo Festivalul Peninsula.

Asocierea cu Ministerul Apărării ar urma să expire în luna august și, deja, Consiliul Județean Cluj a făcut demersurile pentru a obține acel teren, pe care să îl transforme tot într-o zonă de agrement și concerte.

 

Consiliul Județean ”suflă” Peninsula de la Primăria Cluj-Napoca: Vrem să organizăm noi Festivalul Peninsula - VIDEO

Comentarii Facebook