Cum se cinstesc eroii la Cluj! Petreceri în Parcul Cetățuie și multă mizerie la monumentul ”Eroii Neamului” - FOTO


Un clujean ne-a semnalat mizeria din Parcul Cetățuie, lăsată de cei care merg acolo noaptea și fac petreceri. 

Frumos în parcul din Cetatuie, transmiteți la domnul Boc, sa se ocupe și de curățenie în oras, nu doar certuri cu dezvoltatori imobiliari!”, ne-a semnalat cititorul.  

page.jpg

Joi, 10 iunie, toate autoritățile au sărbătorit la Cluj Ziua Eroilor. 

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Crucea de pe Cetățuie, proiectată de către arh. Virgil Salvanu, a fost înălțată în perioada 2000-2002 pe colina Cetățuia din Cluj-Napoca și are o înălțime de aproape 23 m, iar greutatea monumentului este de 60 tone.

Crucea de pe Cetățuie, numită și Monumentul Eroii Neamului, este dedicată memoriei martirilor Revoluției de la 1848-1849. Monumentul Eroilor Neamului de pe Cetățuie a fost dezvelit și sfințit la 1 decembrie 1997 de către I.P.S. Bartolomeu Anania și I.P.S. George Guțiu.

Crucea a fost ridicată în locul celei din lemn de stejar care a fost ridicată între 1936-1937 prin grija episcopului greco-catolic Iuliu Hossu și a ministrului Valer Pop și care a fost dinamitată în 1948 din dispoziția comuniștilor. Crucea originară fusese înălțată în memoria celor întemnițați în această temută fortăreață.

Comentarii Facebook