Duminica 25 Septembrie

Cum au votat parlamentarii clujeni la învestirea Guvernului Orban


Parlamentarii clujeni, în marea lor majoritate au susținut Guvernul Orban, mai puțin cei din PSD și pro România

Astfel, deputații PSD, Cornel Itu și Horia Nasra, proaspăt întorși din Pro România, unde au fost membri câteva zile, nu au susținut Guvernul Orban, ei nefiind nici măcar plecați la București. Cei doi au rămas fideli PSD, deși conducerea partidului i-a păcălit.

De asemenea, senatorul Vasile Ilea, trecut de la PSD la Pro România, a fost și el unul duntre cei care nu a susținut Guvernul PNL. Surpriza a fost reprezentată de deputata PSD de Turda, Cristina Burciu, a anunțat acum câteva zile că ea votează noul Guvern, chiar dacă acest lucru înseamnă excluderea din PSD.

Parlamentarii USR, deputatul Emanuel Ungureanu și senatorul Mihai Goțiu, au fost activi în Parlament și au votat schimbarea. Fostul lor coleg, Adrian Dohotaru, cel care a demisionat din USR și acum este independent, a votat și el Guvernul Orban, după ce la moțiunea de demitere a premierului Viorica Dăncilă a fost în tabăra PSD. ”Am votat guvernul Orban cu inima strânsă și cu gândul la viitorul imediat al României. În acest moment, avem nevoie de stabilitate politică pentru a evita perpetuarea unei situații care risca să afecteze negativ sute de mii de salariați din sectorul public și sute de mii de cazuri sociale, beneficiari ai diverselor plăți sociale. România are nevoie urgentă de rectificare bugetară pentru a putea funcționa și de realizarea bugetului pe anul viitor”, a explicat Dohotaru.

Parlamentarii PNL au votat toți în favoarea Guvernului: deputații Adrian Oros, Sorin Moldovan și senatorul Florin Stamatian.

În favoarea guvernului PNl au mai votat Csoma Botond (UDMR), Hegedus Csilla (UDMR)Laszlo Attila (UDMR), Marius Nicoară (ALDE) și Steluța Cătăniciu.

Comentarii Facebook