Cum a răspuns Emil Boc când a fost întrebat dacă vor fi bani pentru metroul Clujului


Primarul Emil Boc a spus că sunt bani pentru metrou și a arătat spre Ministerul Transporturilor, care a fost de acord cu scumpirea proiectului cu 35%.

Deja Consiliile Locale din Cluj-Napoca și Florești au aprobat majrarea prețurilor, așa cum prevede legea. ”E o procedură administrativă specifică, determinată de războiul din Ucraina și creșterea prețurilor la materiale”, a explicat primarul Emil Boc, care a precizat că urmează ca și Guvernul să își dea acordul. 

Întrebat dacă vor fi bani pentru acest proiect, mai ales că prețul metroului a crescut cu 35%, Emil Boc a spus că: ”Noi tot ceea ce facem pe baza aprobării și în consultanță cu Ministerul Transporturilor. Hotărârea de guvern precizează exact sursele de finanțatre, deci noi nu facem nimic fără acceptul Ministerului Transporturilor”.

Bun, și Ministerul Transporturilor, va asigura finanțarea?”, a întrebat moderatorul. 

Din moment ce ne-au dat acceptul să actualizăm indicatorii tehnico-economici, evident că proiectul merge mai departe. Dacă nu ne dădeau acceptul, ne-ar fi transmis că nu se poate”, a declarat primarul Emil Boc.

Urmează să fie validată majorarea costurilor în hotărârea de Guvern. ”Licitația se va relua în această toamnă pentru depunerea ofertelor”, a mai spus primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Metroul clujean a ajuns acum la prețul de 2 miliarde de euro. 

Comentarii Facebook