Cum a comentat Emil Boc victoria lui Nicușor Dan în București: Fără PNL nu ieșea primar


Emil Boc a spus că fără PNL Nicușor Dan nu ieșea primar în București. Primarul Clujului a mai comparat situația de acum din București cu situația Clujului din 2004, când Gheorghe Funar a pierdut alegerile. 

Boc a mai adăugat că de la Traian Băsescu și Adrian Videanu, Bucureștiul nu a mai avut un primar.

E un moment de istorie pentru PNL. Pentru prima dată are niște rezultate care îl poziționează ca primul partid politic și la alegerile locale. A câștigat europarlamentarele, prezidențialele și acum câștigă și alegerile locale. Eu salut înțelepciunea de la București. Bucureștiul trece prin ceea ce a trecut Clujul în 2004. Fiecare oraș trece obligatoriu prin anumite etape. Unii trec mai repede, alții mai încet. Bucureștenii au stat cam mult într-o etapă care i-a ținut în urmă prin blocajele avute. 

Practic de la Băsescu și Videanu, Capitală nu a mai avut primar. Nu a mai avut un primar cu viziune, care să genereze proiecte și care să ducă orașul în secolul în care trăim. 

Acum, PNL și SUR au lăsat orgoliile deoparte și au reușit să susțină un candidat, care să ducă Bucureștiul într-o altă direcție. Eu consider că este de departe cea mai mare victorie a dreptei și a PNL -ului, care a avut rolul decisiv, fundamental. Fără PNL în ecuația aceea Nicușor Dan nu era primar general, dar punând toți umărul au realizat un lucru extraordinar. 

PNL -ul este câștigătorul acestora alegeri locale, dar și responsabilitatea este tot pe umerii lor. Dacă PNL nu va fi suficient de dinamic în perioada următoare să stea racordat la uriașa încredere cu care a fost investit în Cluj și în multe părți, este evident că șansele noastre se vor diminua treptat. 

Dar așa cum îi văd pe cei din Guvern, cum este ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu care am deblocat proiecte: trenul, metroul, legarea Clujului la autostradă, am cu cine lucra. 

Cred că această victorie va consolida poziția politică. Așteptările oamenilor au crescut foarte mult. Oamenii vor meritocrație, vor să vadă omul potrivit la locul potrivit, vor ca problemele lor să fie tratate rapid, să avem investiții, cu locuri de muncă mai bine plătite. Dacă nu înțelegem asta, avem o problemă”, a spus Emil Boc, la Ziua Live.

Comentarii Facebook