CTP Cluj va cumpăra IARĂȘI autobuze second-hand. S-a terminat MINUNEA autobuzelor noi, nepoluante

 

Compania de Transport Public (CTP) Cluj a lansat o nouă licitație și intenționează să cumpere autobuze second-hand. 

 

Până acum au fost cumpărate 40 de autobuze noi, Solaris, de către Primăria Cluj-Napoca și încă 10 autobuze de același tip de către CTP Cluj, achizițultimele urmând să fie livrate în luna iulie 2015. 

 

Se pare că dezvoltarea transportului metropolitan pune probleme CTP Cluj, care nu poate cumpăra autobuze noi pentru a face față extinderii. Astfel, că s-a optat pentru această achiziție de autobuze articulate second-hand, licitația fiind publicată pe SEAP. 

 

CTP Cluj dorește să cumpere 10 autobuze la mâna a doua din Occident, valoarea estimată fiind de 300.000 de euro fără TVA. ”Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: In perioada de valabilitate a acordului-cadru se pot incheia maxim 3 contracte subsecvente, valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 150.000 euro (...) Achizitia a maxim 10 buc. autobuze articulate second hand pentru transportul urban de calatori in municipiul Cluj-Napoca si in zona metropolitana - conform caiet de sarcini”, conform anunțului de licitație.

 

Ofertele cele mai avantajoase vor fi selectate în funcție de preț (75%) și nivelul emisiilor de noxe provenit din gazele de evacuare (25 %).

 

Directorul CTP Cluj, Liviu Neag, a declarat că până la cumpărarea acestor autobuze articulate second-hand vor veni alte 10 autobuze noi. ”Avem o extindere a capacităților și trebuie înlocuite autobuzele foarte vechi. Am lansat și această licitație pentru autobuze la mâna a doua pentru a face față rutelor”, a explicat Liviu Neag. 

 

Dacă facem o comparație, un autobuz nou Solaris a costat 280.000 de euro, iar alte 10 autobuze second vor costa tot atât. 

 

De asemenea, CTP Cluj a anulat licitația pentru cumpărarea troleibuzelor noi ”din cauza unor probleme”. Această licitație ar urma totuși să fie reluată, dar nu se știe când. Probabil în 2016, pe noul buget. 

Comentarii Facebook