CTP Cluj a dat în folosință 30 de autobuze Mercedes. Cât costă și ce ”minuni” fac - FOTO

 

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță punerea în circulație de miercuri, 28 noiembrie, 30 autobuze noi tip Mercedes-Benz Conecto.

 

Alte 30 de autobuze Mercedes, cu aceleași dotări de ultimă generație, vor intra în circuitul de transport public în luna decembrie. De la începutul anului 2018 au mai fost puse în circulație în orașul nostru 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime.

 

Asigurarea unor condiții de transport în comun la standarde înalte pentru toți clujenii rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua politica de dotare a parcului auto al CTP cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naționale și europene.

 

Autobuzele au 12 metri, au garanție 5 ani sau 350.000 km, depinde care dintre condiții va fi atinsă prima dată. Toate consumabilele necerare la revizii în perioada de garanție, vor fi asigurate de către furnizor pe cheltuiala acestuia.

 

Prețul unui autobuz este de 1.046.994 lei/ buc+TVA, iar valoarea totală a celor 60 de autobuze este de 62.819.640 lei+TVA.

 

Capacitate totală de transport a unui autobuz este de 104 călători, din care 26 locuri pe scaune și 78 locuri în picioare.

 

Mijloacele de transport în comun au sistem de încălzire în sezonul rece, sistem de aer condiționat pentru sezonul cald, sistem de supraveghere video interioară și exterioară, sistem de numărare a călătorilor transportați, sistem de ticketing, internet gratuit WI-FI pentru călători, prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, anunțarea vocală a numarului de traseu și a direcției de deplasare, în exteriorul autobuzului, în dreptul primei uși, pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Comentarii Facebook