Cristoiu despre o candidatură a lui Emil Boc: E o mămăligă fără sare. E un bun primar, dar a fost unitatea de măsură a slugărniciei


Analistul Ion Cristoiu crede că Emil Boc este ”o mămăligă fără sare” și că nu este un bun om politic. 

Precizarea a venit ca urmare a unui început de campanie în favoarea lui Emil Boc din partea adversarilor lui Ludovic Orban. Printre argumentele invocate în sprijinul acestei candidaturi au fost aduse succesele obținute de Emil Boc în calitate de primar. Nu știu cum de-au ajuns adversarii actualului președinte al PNL la ideea că Emil Boc l-ar putea birui pe Ludovic Orban și, prin urmare, ar putea ajunge președinte al PNL. Emil Boc mi se pare din punct de vedere politic o mămăligă fără sare. Nu știu dacă a fost sau nu bun premier. Știu însă c-a fost în relația cu Traian Băsescu unitatea de măsură a slugărniciei. Din întregul mandat de premier nu țin minte vreun moment de afirmare publică a politicianului Emil Boc. N-am nici o îndoială că e un bun primar. Un bun primar nu înseamnă însă automat și un bun om politic.

PNL are nevoie ca de aer de o relansare spectaculoasă. Congresul din toamnă e ultima ocazie de înviorare a acestui partid, care trăiește de ani buni pe aparatele din unitatea de urgență de la Cotroceni. Dacă nu se relansează acum, PNL riscă să aibă în 2024 soarta PNȚCD. În 2024, după trei ani și ceva de guvernare alături de URSPLUS și UDMR, PNL va fi erodat pînă-n măduva oaselor. Asta deoarece el și nu USRPLUS va plăti prețul unei Guvernări fatalmente catastrofale. Relansarea partidului nu poate fi făcută de politicieni plați, fără relief, ca o tipsie. E nevoie de un lider PNL înzestrat deopotrivă cu autoritatea carismei și cu un proiect bine conturat pentru PNL. După opinia mea, acest Proiect trebuie să aibă drept obiectiv înflorirea capitalismului românesc. Un proiect care să deosebească pe scena politică PNL de PSD și mai ales de USRPLUS. Deocamdată, sub conducerea lui Ludovic Orban PNL a rămas un partid al bugetarilor. Influențat de Klaus Iohannis și-a asumat multe din punctele de program ale USRPLUS”, a comentat Cristoiu, pe blog.

Comentarii Facebook