Crin Antonescu: Băsescu se pregăteşte să negocieze cu Ponta


Crin Antonescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu face presiuni asupra premierului pentru a se putea ajunge la negocieri după alegerile parlamentare.

Liderul PNL, Crin Antonescu a apreciat că Traian Băsescu face presiuni în aceste momente, asupra lui Victor Ponta, pentru a putea negocia numirea unor miniştri în viitorul guvern. "Aş considera absolut deplasat ca premierul să negocieze ceva cu preşedintele", a subliniat Antonescu, potrivit Realitatea.

"Eu cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL, a unei majorităţi absolute la care nu mai poţi umbla să mai cumperi 10 deputaţi. Un 50% plus 1 stricto senso i-ar mai permite dlui Băsescu să spere, pentru că poţi intoarce 2 parlamentari, dar o victorie să spunem cu un 55% din mandate deja nu mai poate fi pusă în discuţie şi schimbată cumva şi se pregăteşte pentru o astfel de variantă încercând să facă toate presiunile care să-i deschidă spaţiu de negociere intimă să spun aşa cu premierul, care este şi va fi Victor Ponta. Traian Băsescu vrea să negocieze ceva, prezenţa cuiva sau nenumirea cuiva la un minister important Premierul este şi va fi Victor Ponta", a precizat Antonescu.

În legătură cu avertismentul lui Băsescu că nu va numi miniştri persoane cu dosare penale, Antonescu a spus că: "Din punct de vedere al tradiţiei politice româneşti, dacă oamenii care au urmărire penală sau un proces pe rol sunt numiţi de preşedinte "penal", atunci cea mai spectaculoasă alegere de penal a fost cea a preşedintelui in 2004, când avea dosare mari pe rol, în cercetare. A şi recunoscut de altfel că nu ar putea să nu semneze numirea unui om care are o problemă undeva suspendată in instanţă. Ideea că e in continuare jucător, şi mai ales ar putea induce ideea, prin negociere (n.r. dupa alegeri), că victoria USL nu e totală şi ar putea fi administrată de domnia sa. Eu ştiu că nu are şansa acestei negocieri, că premierul actual şi viitor nu o va purta. Dar asta e singura explicaţie ce se poate da acestei insistenţe a lui Băsescu că nu il va numi pe Victor Ponta. El a făcut azi portretul non-premierului".

Comentarii Facebook