Crin Antonescu: Am cerut STS să retragă serviciile speciale ale lui Băsescu


Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că va cere STS să retragă serviciile speciale de care beneficiază Traian Băsescu la sediul de campanie.

S-a deschis o dezbatere publică, a fost de datoria mea să limpezesc nişte lucruri in raport cu legea. Pe mine personal, ca individ nu mă interesează câte telefoane speciale are la dispoziție Băsescu, poate să aibă mii. În țara asta există însă legi care trebuie respectate şi există oameni care au prin lege obligaţia de a face ca legile să fie respectate. În sensul acesta nu puteam să mă sustrag de a lua atitudine şi anumite măsuri, La fel a socotit si Comisia de apărare din Senat, indrituită prin Constituţie cu controlul şi supravegherea STS. Lucrurile sunt foarte clare, echipamentele instalate acolo au fost instalate în virtutea unei legislații care prevede strict beneficiarii unor asemenea servicii. Au fost instalate printr-o interpretate mai largă decât prevede legea. Persoana care exercită atribuțiile acestei funcții e una singură, nu avem în legislație noțiunea de preşedinte suspendat. E unica interpretare posibilă, nu există nicăieri in Constituție sau în legea STS, nici în regulamente deschise sau cu caracter secret o altă precizare in legătură cu posibili beneficiari sau vreo precizare referitoare la preşedintele suspendat.

Această instalare s-a făcut pe baza unor dispoziții verbale a președintelui încă in exercițiu la data la care a dat această dispozitie. Am solicitat scris şefului STS Opriş , i-am cerut să ia neintârziat măsurile pentru a se intra in elgalitate- intreruperea funcționării acestor servicii speciale într-un spatiu privat şi pentru o persoană privată. În această perioadă, preşedintele suspendat nu deține niciuna din calitatile publice prevăzute a beneficia de aceste servicii. Cred că STS va lua aceste măsuri și odată cu ele, din punctul meu de vedere, cazul este închis.

Legea se aplică nu cum vrea Traian Băsescu, cum dă ordine de pe gard sau din maşină, ci in conformitate cu legea”, a spus Antonescu, conform realitatea.net.


Comentarii Facebook