Cristian Diaconescu îi cere demisia lui Ponta: Dacă vrea să candideze la Președinție, să-și dea demisia de la Guvern



Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, că Victor Ponta trebuie să aleagă între calitatea de premier sau cea de candidat la Preșidinție, spunând că "inadmisibil să facă excursii electorale" şi promisiuni profitând de această "ambiguitate", a declarat, luni, candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu.

"Îi cer în mod categoric domnului Ponta să aleagă între calitatea de candidat şi calitatea de prim-ministru. Este inadmisibil ca, pe banii noştrii, să facă excursii în teritoriu cu nuanţă electorală, dar şi mai grav este inadmisibil să facă promisiuni profitind de ambiguitatea acestor calităţi. (...) Deci pe scurt, dacă doreşte să fie candidat la preşedinţie, să demisioneze din funcţia de prim-ministru acum", a precizat Cristian Diaconescu după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, potrivit Mediafax.

Diaconescu a mai precizat că Victor Ponta "dă senazaţia că Guvernul este o moştenire de familie".

"Dânsul (Victor Ponta n.r.) dă senzaţia că Guvernul este o moştenire de familie, oricum pare a fi un clan de familie din ce în ce mai mult, ceea ce reprezintă o încălcare cât se poate de clară şi cât se pare de nefirească a ceea ce înseamnă reguli democratice, a ceea ce înseamnă exercitarea mandatului şi a atribuţiilor din poziţia administrativă", a mai spus Diaconescu.

Comentarii Facebook