Cresc taxele locale pe apartamente în Cluj-Napoca - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că impozitele pe locuințe vor crește la Cluj-Napoca. 

 

Prin aplicarea noului Cod Fiscal aprobat vom avea o creștere a impozitului (la apartamente), dar nu ca urmare a dorinței Primăriei și a Consiliului Local, ci ca urmare a aplicării Codului Fiscal. În celelalte domenii, unde Primăria a putut să își exprime nivelul taxelor și impozitelor locale, ele rămân la nivelul anului anterior”, a explicat primarul Emil Boc. 

 

De asemenea, scade impozitul pentru clădirile nerezidențiale. ”Fac precizarea că în raport cu proiectul aflat în dezbatere publică, unde la clădirile nerezidențiale era cota de 1%, în proiectul de hotărâre de acum este de 0,2%, deci scade de cel puțin 9 ori impozitul pentru clădirile nerezidențiale. Această cotă de 0,2% se calculează după un raport de evaluare întocmit în ultimii cinci ani de un evaluator autorizat. Persoanele fizice care au la data de 31 decembrie 2015 în proprietate clădiri nerezidențiale, adică acelea care nu au destinație de locuință sau clădiri cu destinație mixtă, au obligația să depună decalarții până la 31 martie 2016 cu valoarea impozabilă”, a spus Emil Boc.

 

Dacă nu se completează cererea până la 31 martie 2016, există riscul ca impozitul să crească de 10 ori.

 

Cuantumul de majorare a impozitelor la apartamente va fi știut după ce vor fi publicate normele de aplicare ale noului Cod Fiscal. Date neoficiale, susțin că pentru un apartament de 50 de metri pătrați impozitul va fi de 170 de lei, față de 136 cât a fost în 2016.

 

Mult vor crește impozitele pe apartamentele unde funcționează firme.

Comentarii Facebook