Conturile Primăriei Turda au fost blocate, pentru o datorie către avocatul Adrian Popescu: „Domnule primar, dați-vă demisia! Nu băgați Turda în faliment!”


Conturile Primăriei Turda au fost blocate vineri, 3 iunie, și s-a pus sechestru pe un teren pe care municipalitatea dorea să-l închirieze. Cel care a inițiat această acțiune ar fi avocatul Adrian Popescu, care avea de recuperat circa 670.000 de lei, o datorie mai veche a Primăriei Turda.

Suma pentru care Municipiul Turda are conturile blocate este de circa 670.000 de lei și reprezintă datorii ce trebuie plătite pentru folosirea terenului de sport al Liceului Teoretic Liviu Rebreanu. Terenul de sport de la Liviu Rebreanu este în proprietate privată iar Primăria Turda a plătit anual chirie pentru acest teren. La un moment dat, municipalitatea nu a mai vrut să achite chiria. 'Avocatul Adrian Popescu i-a dat o lovitură în orgoliul primarului', explică un funcționar public cum e percepută situația din interiorul administrației locale. După ce Primăria Turda nu a mai plătit chiria, avocatul Adrian Popescu care administrează interesele private referitoare la teren a dat municipalitatea în judecată. În final în urma unor procese succesive, Municipiul Turda a avut de plată circa 1 milion de lei. O parte din datorii au fost plătite, dar circa 670.000 de lei sunt încă datorii restante”, scrie siteul PoliticaSiPutere.ro.

Chestionată pe marginea acestui subiect, administrația locală din Turda nu a transmis niciun.

Adrian Nap, președinte PMP Turda: „Domnule primar, dați-vă demisia! Nu băgați Turda în faliment!”

Consilierul local Adrian Nap, președintele PMP Turda, i-a solicitat demisia primarului Cristian Matei, ”până nu e prea târziu”.

Domnule primar, este regretabil că ați adus Turda în situația în care e acum, să ajungem rușinea României, cu conturile blocate.

Vă solicit public să vă dați demisia, să mai salvăm ce mai poate fi salvat, până nu e prea târziu. Dacă veți continua să țineți cu dinții de scaun și să duceți Turda spre faliment, există riscul ca turdenii să iasă în stradă, pentru că nu mai pot suporta aceasta situație. Haideți să evităm acest lucru! Gândiți-vă la turdeni, măcar de data asta, lăsați orgoliul și interesele personale deoparte și dați-vă demisia de onoare! Să nu pierdem 2 ani în care mai putem salva ceva! Turdenii au nevoie de un primar mai energic. Și îl vor avea!”, a spus Adrian Nap.

Comentarii Facebook