Consulul Ungariei vrea indicatoare in maghiara la Cluj-Napoca

 

Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Szilagyi Matyas a spus vineri ca doreste ca la Cluj-Napoca sa se amplaseze cat mai repede indicatoare in maghiara, dar si alte limbi.

 

De asemnea, Szilagyi Matyas mai vrea ca limba maghiara sa primeasca statutul local oficial care i se cuvine.

 

Consulul Ungariei a mai precizat la ceremonia de incheiere a mandatului sau de patru ani in functia de consul general al Ungariei ca pe harta diplomatiei maghiare, Clujul este o locatie de o importanta speciala pentru un diplomat care doreste sa faca ceva pentru dezvoltarea relatiilor romano-maghiare.

 

"Pe harta diplomatiei maghiare, Clujul este o locatie de o importanta speciala pentru un diplomat care doreste sa faca ceva pentru dezvoltarea relatiilor romano-maghiare. Clujul este un oras care traieste in inima noastra, este orasul comoara al Ardealului, capitala traditionala a Ardealului. Doresc ca indicatoarele in maghiara si alte limbi sa se poata amplasa cat de curand", a spus diplomatul maghiar.

 

La ceremonia de incheiere a mandatului sau de patru ani in functia de consul general al Ungariei au fost intonate imnurile Ungariei si Romaniei si au participat si ambasadorul Ungariei in Romania, Fuzes Oskar, episcopii bisericilor traditionale maghiare din Ardeal – reformata, romano-catolica, unitariana si evanghelica, presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, presedintele PCM Cluj, Csep Sandor, presedintele PPMT, Toro Tibor, dar si oameni de cultura maghiari din oras.

Comentarii Facebook