Duminica 8 Decembrie

Consulatul Onorific al Republicii Tunisiene a fost lansat oficial la Cluj-Napoca. Decebal Cotoc a fost numit consul onorific


În data de 25 iunie 2019 a fost inaugurat Consulatul onorific al Republicii Tunisiene la Cluj-Napoca, iar Decebal Victor Cotoc a fost învestit în funcția de consul onorific.

Ceremonia s-a desfășurat în incinta hotelului Opera Plaza, acolo unde au fost prezente oficialitățile pentru a consemna acest moment. Din Tunisia a fost prezenta Ambasadoarea Republicii Tunisiene in Romania, Excelenta Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali care a subliniat importanța acestui eveniment. Aceasta și-a manifestat bucuria față de faptul că Tunisia are de acum un consulat onorific și la Cluj-Napoca, un oraș atât de important pe plan național, dar și internațional.

Numirea domnului Decebal Cotoc s-a bazat pe încrederea care i-a fost acordată de către autoritățile tunisiene, având în vedere angajamentul său în a consolida legăturile de prietenie și cooperare dintre Tunisia și România, predispoziția sa de a apăra interesele Tunisiei și de a-i consolida prezența în regiunea Transilvaniei, precum și respectul autorităților și societății românești pe care l-a dobândit de-a lungul carierei sale profesionale, marcate de perseverență și succes. De fapt, în calitate de Consul Onorific al Tunisiei la Cluj, domnul Decebal Cotoc are ca misiune, în special, reprezentarea Tunisiei în orașul Cluj și chiar în întreaga regiune a Transilvaniei și revitalizarea relațiilor de cooperare existente dintre cele două părți, în coordonare cu Ambasada Tunisiei în România”, a declarat Ambasadoarea Republicii Tunisiene in Romania, ES doamna Raja Jhinaoui Ben Ali.

Nu au lipsit nici reprezentanții autorităților locale, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Dan Tarcea și prefectul județului Cluj, domnul Ioan Aurel Cherecheș, fiecare având câteva cuvinte care să marcheze importanța ceremoniei.

In calitate de Consul Onorific al Republicii Tunisiene in Cluj-Napoca, Decebal Cotoc a declarat: „Știm cu toții că Tunisia reprezintă o destinație turistică spectaculoasă, atât pentru peisajele sale, cât și pentru istorie și cultură. Dar, această țară mai are și un potențial extraordinar în ceea ce privește latura economică și investițiile în diferite domenii de activitate. În calitate de consul onorific al Republicii Tunisiene, voi face tot ceea ce e necesar pentru dezvoltarea relațiilor economice între cele două țări.

Ceremonia de lansare a Consulatului a fost precedata de Forumul de Business Romano-Tunisian unde au fost discutate oportunitatile de colaborare si dezvoltarea relatiilor romano-tunisiene in toate domeniile de activitate.


Comentarii Facebook