Consiliul Județean Cluj vrea să ia parcarea de la Aeroport, administrată acum de firma Goto Paking


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că analizează anularea contractului cu firma GOTO Parking, care administrează parcarea din fața Aeroportului.

Consiliul Județean, tot în mandatul lui Alin Tișe, a cedat, în 2012, administrarea parcării către firma UTI, transformată în 2019 în GOTO Parking. Firma trebuia să construiască și o parcare supraterană în apropiere, dar nu a făcut nimic pentru că Aeroportul și Consiliul Județean Cluj nu au eliberat terenul în vederea realizării investiției. 

UTI, devenită apoi GOTO Parking, nu a mai fost obligată să realizeze investiția și a rămas numai cu administrarea parcării. În 2023, Aeroportul Cluj a câștigat în instanță o parte din parcare, situată în partea stângă, în fața fostului terminal. GOTO Parking a pierdut practic un sfert din terenul pe care îl administra, dar aproape jumătate din locurile de parcare, adică o lovitură semnificativă din punct de vedere financiar.

În prezent, firma vrea să retraseze locurile de parcare rămase, pentru a crește eficiența, dar și să construiască un transformator electric, pentru a nu mai exista divergențe cu Aeroportul. 

Consilierii Județeni din Cluj au aprobat realizarea acestui transformator pe terenul pe care îl deține, dar îl administrează GOTO Parking. ”Trebuie să facem ceva cu aceste probleme. Se ceartă două entități niciunul nu e proprietar. Noi suntem proprietari și am cerut conducerii Aeroportului să analizeze varianta rezilierii contractului cu GOTO Parking. Vreau să vedem cât ne va costa o astfel de decizie, pentru că e clar că firma ne va ataca în instanță. În contract există o prevedere de reziliere a înțelegerii, dar acest lucru va însemna niște costuri pentru noi”, a spus Alin Tișe, în plenul Consiliului Județean Cluj. 

GOTO Parking are în administrare parcarea de la Aeroportul Cluj pe o durată de 49 de ani. 

Comentarii Facebook