Consiliul Județean Cluj REPETENT la asfaltat drumurile județene. La Aluniș se ia jos asfaltul pus - FOTO


Drumul dintre Iclod și Aluniș a fost asfaltat recent, după ce oamenii au făcut scandal pentru că nu au mai suportat starea proastă a carosabilului, iar acum asfaltul este îndepărtat. 

În ultima săptămână din luna iunie a început turnarea de asfalt, dar la scurt timp, o porțiune de șosea proaspăt modernizată a fost stricată, scrie Gherla Info.

La Aluniș au asfaltat drumul prin localitate și au terminat până la iesire, dar acum au început să îl strice din nou și nu stim de ce?”, se întreabă localnicii din comună. ”Au ras cam aproximativ 500 de metri din șoseaua abia asfaltată!”.

Explicația ar putea veni de la calitatea proastă a lucrărilor, un lucru tot mai obișnuit în ultima vreme. Constructorii sunt tentați să facă economie de material și nu respectă proiectele.

De această dată s-ar fi turnat un prim strat de asfalt mai subțire decât trebuia. Dirigintele de șantier ar fi constatat acest lucru din carota prelevată și ar fi dispus refacerea stratului. Asta deși ar fi avut varianta să dispună compensarea de grosime din următorul strat.

Pe drumul spre Băișoara bătaia de joc este atât de mare încât asfaltul pus recent practic se sfarmă, iar gropile apar ca ciurpercile. Șocant este că nimeni nu face anchete, mai ales că aceste lucrări făcute de la început greșit ar trebui să aibă garanție de câțiva ani.

Kiat este în insolvență și face lucrări proaste pe drumurile județene. Mărișelul și Băișoara sunt două exemple

Comentarii Facebook