Consiliul Județean Cluj, acuzat că IGNORĂ starea drumurilor din incinta fostei fabrici Clujana


Proprietarii de spații din incinta fostei fabrici “Clujana”, situata in Cluj-Napoca, P-ta 1 Mai, solicită Consiliului Județean Cluj să își aducă aminte de drumurile din incinta fostei fabrici ”Clujana”, pe care le-a abandonat. 

Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca desi v-am trimis nenumarate adrese referitoare la starea cailor de acces pe platforma si care sunt proprietatea Consiliului Judetean Cluj nu am primit nici un raspuns sau am primit un raspuns evaziv.

Nu intelegem de ce Consiliul Judetean Cluj neglijeaza o astfel de problema grava care pune in pericol functionarea a peste 150 de companii private.

Reiteram faptul ca principalele cai de acces, care se afla in proprietatea Consiliului Judetean Cluj, se afla intr-o stare avansata de degradare, pe alocuri formandu-se gropi uriase in asfalt. Lucrarile de reabilitare ale unora din caile de acces efectuate in 2014 au fost de o slaba calitate astfel ca la aceasta data o mare parte din acestea sunt intr-o stare avansata de degradare.

Aceasta situatie ne creeaza dificultati in desfasurarea activitatilor zilnice de productie sau servicii.

De asemenea caile de acces din interiorul incintei care sunt in proprietatea Consiliului Judetean Cluj, nu sunt iluminate public, fapt ce creeaza neplaceri la lasarea intunericului pentru angajatii care lucreaza pe platforma.

Lipsa unui contract de dezapezire face ca aceste cai de acces sa devina impracticabile dupa ninsori.

Mentionam ca pe aceasta platforma functioneaza peste 150 de companii private care au angajati un numar de peste 4.100 de persoane. Aceste companii desfasoara activitati complexe de productie sau servicii, care presupun o intensa activitate logistica, in fiecare zi intrand si iesind pe platforma “Clujana” un numar urias de autovehicule de transport marfa”, precizează reprezentanții acestor companii.

Aceștia cer ca autoritățile județene să țină ”cont de faptul ca activitatea desfasurata pe aceasta platforma aduce beneficii uriase comunitatii locale prin sumele de bani varsate lunar si anual catre bugetul local si bugetul consolidat de stat, care se ridica la ordinul milioanelor de EURO, si de asemenea prin numarul locurilor de munca create dupa restructurarea Societatii Clujana SA. Din aceste motive va rugam sa analizati cu toata seriozitatea aceste aspecte si sa includeti de urgenta ca prioritate a Consiliului Judetean Cluj repararea acestor cai de acces.

De asemenea va rugam sa trimiteti o echipa de specialisti pentru a vedea starea drumurilor din incinta “Clujana””, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Ultima dată când aceste drumuri au fost asfaltate a fost în 2014, de către RADP.

Comentarii Facebook