Componența comisiei consultative pe urbanism din Florești. Scopul este ca proiectele ”imobiliare, drumuri, școli, parcuri să servească cetățeanul”


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a prezentat care este componența comisiei consultative de urbanism din comuna Florești. Scopul acesteia este ca proiectele ”imobiliare, drumuri, școli, parcuri să servească cetățeanul”, a spus Pivariu.

Noi, florestenii, am văzut ce înseamna să lași la voia întâmplării și fară o directie coerentă dezvoltarea imobiliară.

În Florești avem mare nevoie ca viitoarele proiecte imobiliare, drumuri, școli, parcuri și alte îmbunătățiri de infrastructură să deservească intr-un mod practic cetățeanul.

Avem deci nevoie de specialiști cu experientă și cu viziune pe termen lung.

Urbanismul, adică planificarea dezvoltării unei localități, este mijlocul prin care poți direcționa creșterea unei comunități către o calitate a vieții ridicată.

Azi am avut prima ședință a comisiei consultative de urbanism din Florești”, a explicat primarul comunei, Bogdan Pivariu.

Din această comisie fac parte: Claudiu Salanță-Arhitect Șef al Județului Cluj, Alexandru Lădariu-Arhitect Șef al Comunei Florești, Daniel Pop-Arhitect Șef al Municipiului Cluj Napoca, Marcel Vancea-Urbanist și membru al Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Cluj și Radu Rosca, Arhitect și cadru universitar.

Această comisie va lucra la definitivarea PUG-ului ”care să deservească nevoile actuale și viitoare de dezvoltare a Floreștiului. Acest PUG va sta la baza strategiei de dezvoltare pentru Florești.  

Le mulțumesc celor din comisie pentru faptul că iși pun la dispoziție timpul și expertiza pentru ca deciziile ce le vom lua în dezvolatrea urbanistica să iși atingă scopul nostru de a schimba imaginea comunei și de a crește calitatea vieții din Florești”, a mai spus Pivariu.


Comentarii Facebook