Clujul va avea sistem de ticketing numai din toamnă. Vor apărea automate de bilete în stații

 

Primarul Emil Boc a explicat că sistemul de ticketing din municipiul Cluj-Napoca va funcționa numai din toamnă. 

 

Lucrările sunt practic, fizic, gata. Au fost întârzieri legate de compatibilitatea softului. Am insistat să fie un lucru foarte bine făcut. În această toamnă, sistemul va fi funcțional, dar numai după ce mă voi asigura personal că sistemul este în regulă, pentru a nu le face probleme cetățenilor. Suntem în perioada de recepție, care presupune o analiză foarte amănunțită”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Sistemul de ticketing din Cluj-Napoca ar fi trebuit să funcționeze din iulie 2014, dar a fost amânat treptat în octombrie, ianuarie 2015, iunie 2015, iar acum pentru toamna acestui an. 

 

Proiectul este unul îndrăzneț dar, se pare, că i-a depășit pe angajații Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Finanțat din fonduri europene, proiectul presupune montarea a 87 de stații automate de eliberare a legitimațiilor de călătorii, 136 de validatoare a legitimațiilor și a 327 de validatoare duale în autobuze.

 

De asemenea, vor fi instalate 327 de computere de bord, care înregistrează datele de la validatoare și va exista un sistem GPS pentru monitorizarea autobuzelor.

 

Prin acest sistem clujenii vor putea utiliza același bilet pe toate mijloacele de transport în comun, în funcție de perioada pentru care a fost achiziționat biletul (o oră, două ore, o zi, o săptămână).

 

Mergi și validezi biletul, cobori din autobuz, te poți urca înt-un troleibuz. Depinde pe ce perioadă ai luat biletul: pe o oră, pe șase ore, pe o săptămână”, a declarat Emil Boc în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE.

 

Noutatea va fi că vor exista automate de unde se pot achiziționa bilete la orice oră din zi și din noapte”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook