Clujul va avea autobuze electrice. Cât de FOLOSITOARE sunt

 

Clujul va avea primele autobuze electrice chiar din acest an, urmând să înlocuiască vechile mijloace de transport în comun poluante, cun motor diesel.

 

Finanțarea, 28 de milioane de lei, a fost obținută de Primăria Cluj-Napoca de la guvernului Elveţiei, iar banii ajung pentru 10 autobuze electrice.

 

Este vorba de zece autobuze electrice pe care le vom achiziţiona. Am primit aprobarea pentru semnarea contractului de finanţare. În acest moment studiul de fezabilitate este gata, iar licitaţia va fi lansată imediat după semnarea acestui contract de finanţare”, a declarat Ovidiu Cîmpean, coodonatorul proiectului din partea Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Autobuzele electrice au o autonomie de până la 70 de kilometri, iar pentru buna lor exploatare la cele două capete ale liniei 30 vor fi amplasate staţii de încărcare rapidă, anunță Radio Cluj.

 

Un astfel de autobuz are nevoie de aproximativ 10 minute pentru reîncărcarea bateriei în timpul zilei. Noaptea ele trebuie conectate la staţii de joasă tensiune unde e nevoie de o perioadă mai lungă pentru alimentare cu curent.

Comentarii Facebook