Clujul are o nouă stație de epurare, care a costat 35 de milioane de euro

 

Noua stație de epurare a Clujului a fost inaugurată marți, 26 noiembrie. Investiția s-a ridicat la 35 de milioane de euro, din fonduri europene.

 

Banii au fost folosiți pentru modernizarea și extinderea staţiei de epurare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu. Prin noua stație de epurare s-a introdus treapa terţiară impusă de UE, prin care este eliminat fosforul şi azotul pe cale biologică și chimică, iar apa se încadrează în normativele europene.

 

Noua stație de epurare produce și energie electrică pentru funcționarea ei, din biogazul rezultat din nămolul de epurare.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că de noua staţie se vor bucura locuitorii municipiului Cluj-Napoca şi cei ai unor comune limitrofe.

 

Este a patra staţie din judeţ modernizată, care deserveşte, pe lângă Cluj-Napoca, şi comunele limitrofe Baciu, Gilău, Floreşti, Săvădisla şi peste 360.000 de locuitori. După modernizare şi extindere, staţia este a doua din România după Bucureşti ca dimensiune şi capacitate”, a spus Horea Uioreanu. 

 

Președintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, a declarat că de această investiție ”deserveste circa 360 de mii de oameni. Este o nouă etapă în civilizarea Clujului, pentru că stația respectă normativele înalte stabilite de Uniunea Europeană”.

 

Investitia a durat 21 de luni.

 

Comentarii Facebook