Clujul are buget aprobat! Investițiile sunt patetice și se bazează pe ”vom demara”

 

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru 2018 a fost aprobat de consilierii locali, iar suma totală este de 257 milioane de euro.

 

Printre principalele obiective pentru acest an se numără ”demararea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal și a documentației tehnice în vederea autorizării Centurii Metropolitane Cluj-Napoca (Gilău - Florești - Cluj-Napoca Sud - Apahida)”, anunță primarul Emil Boc. 

 

Un alt proiect este realizarea studiului de prefezabilitate pentru introducerea transportului în comun cu Metroul, dar și ”demararea procedurii de licitație pentru proiectarea pasajelor Mărăști și Tăietura Turcului”.

 

În 2018, vor începe lucrările la noul pod al Porţelanului şi reabilitarea podului Fabricii; demararea procedurii de achiziţie de lucrări pentru reabilitarea podului Garibaldi.

 

Pentru transpoortul în comun, în acest an vor fi puse în circulaţie a primelor 11 autobuze electrice și ”se va lucra pentru atragerea de finanţări europene pentru achiziţia de tramvaie, autobuze electrice și troleibuze dotate cu tehnologie de ultimă generație”, anunță primarul Emil Boc.

 

Pentru educație, municipalitatea va începe reabilitarea termică a Colegiului Naţional ”George Coşbuc” şi a Liceului de Muzică ”Sigismund Toduţă”, dar vor fi construite și două noi creşe şi vor fi modernizate şi extinse două grădiniţe din fonduri europene.

 

Primăria vrea să demareze realizarea unor noi parcuri, în zonele Între lacuri și La Terenuri, precum şi modernizarea parcurilor Ştefan cel Mare, I.L. Caragiale şi Piaţa 14 Iulie.

 

Anul 2018 nu va aduce noi parkinguri. Primăria Cluj-Napoca are în plan: ”finalizarea licitațiilor pentru execuție și începerea lucrărilor la parkingurile din Hașdeu (n.red. despre acest parking se vorbește din 2011) și str. Primăverii nr. 20; continuarea proiectelor de realizare a următoarelor parkinguri: Primăverii nr. 8, Mogoşoaia nr. 7, Albac-Azuga, Trotușului, Sighișoarei, Gheorghe Dima, Liviu Rebreanu, Oncologie, P-ța Cipariu şi Nicolae Titulescu”.

Comentarii Facebook