Clujul a fost vedetă la Strasbourg, la Congresul puterilor locale şi regionale

 

Clujul a fost reprezentat la nivel înalt la al 25-lea Congres al puterilor locale şi regionale, desfăşurat la Strasbourg, Franţa, în perioada 29-31 octombrie 2013. 

 

Cu această ocazie, liderii administraţiei locale clujene au prezentat celor peste 400 de participanţi specificul regiunii noastre, oportunităţile de afaceri şi turism precum şi proiectele de viitor ale Clujului. 

 

"De la Cluj pleacă spre ţară şi spre lume specialişti în mai toate domeniile de activitate, şi nu există universitate sau companie importantă din Europa unde să nu existe măcar un angajat instruit la universităţile clujene. Nu trebuie trecute cu vederea companiile multinaţionale care au ales să-şi deschidă aici facilităţi de producţie şi centre de cercetare. Sunt câteva detalii despre judeţul Cluj, informaţii care, alături de programul pe care l-am prezentat, ne dorim să aibă darul de a naşte curiozităţi şi a determina partenerii europeni să afle mai multe despre noi,  astfel ca viitoarea noastră întâlnire să aibă loc în inima Transilvaniei, la Cluj", a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

 

"Suntem un oraş cu o istorie de peste 2000 de ani, un oraş multicultural, european, cel mai primitor din Uniunea Europeană. Vom fi Capitala Europeană a Tineretului în 2015, candidăm pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi vă invităm să veniţi la Cluj-Napoca, unde să dezvoltaţi afaceri de succes şi să vă simţiţi ca acasă! Şi pentru că suntem aici, la Strasbourg, casa democraţiei europene, vreau să amintesc faptul că municipiul Cluj-Napoca este primul oraş din Europa Centrală şi de Est care aplică procesul de bugetare participativă şi poate reprezenta un model pentru orice comunitate", le-a spus şi primarul Emil Boc participanţilor la evenimentul de la Strasbourg.

 

Unul dintre momentele cele mai apreciate de participanţi a fost prezentarea tradiţiilor clujene, gastronomice şi artistice. Bucătarii Memo 10 au oferit preparate cu specific local, iar ansamblul "Valea Someşului" din Gherla a încântat audienţa prin dans şi cântec.

 

Evenimentul de promovare de la Strasbourg i-a avut printre susţinători pe preşedintele Congresului puterilor locale şi regionale europene, Herwig Van Staa, şi vicepremierul român Liviu Dragnea.

Comentarii Facebook