Clujenii vor să circule cu transportul public și pe timp de noapte. Emil Boc: „Toate aceste autobuze vin în plus, nu se iau de undeva”


Primăria promite noi linii de transport care vor circula pe timp de noapte. Decizia vine după ce mai mulți activiști civici au cerut administrației locale să identifice o soluție în acest sens. În prezent, o singură linie de transport public de noapte circulă pe străzile orașului, pe axa Est-Vest, doar până la ora 01:00.

Vom avea transport de noapte și îl vom anunța în perioada următoare. Trebuie să ne corelăm capacitățile de infrastructură. Toate aceste autobuze vin în plus, nu se iau de undeva, nu luăm de pe traseul Cluj-Florești sau de pe linia 6 din Mănăștur, spre exemplu. Trebuie să corelăm posibilitățile pe măsură ce cumpărăm mijloace noi de transport public.  Vedeți, extindem și transportul metropolitan spre Petreștii de Jos, spre Aiton, astfel că toate aceste aspecte se realizează coroborând infrastructura, nu luând de acolo unde funcționează”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Va urma și eficientizarea liniei expres către Aeroportul Internațional „Avram Iancu”?

Joi, consilierii locali USR au venit cu propuneri către municipalitate de eficientizare a liniei expres aeroport și pentru transportul de noapte. Aceștia au solicitat CTP și administrației locale prelungirea liniei AE până la gară și autogară pentru a asigura legătura directă între aceste noduri de mobilitate: aeroport - gară - autogară, așa cum se întâmplă în toate orașele civilizate și cum impun bunele practici de mobilitate, fără să fie nevoie de transfer între stații. 

De asemenea, deservirea liniei cu vehicule corespunzătoare, dotate cu spații pt bagaje sau spații pentru persoanele cu dizabilități, mai ales că prețul unui bilet pe această linie este dublu. În plus, consilierii locali au propus și prelungirea orarului de funcționare a acestei linii 24 din 24, pentru a asigura transportul atât pentru ultimele zboruri, de noapte, cât și pentru zborurile matinale ce pleacă din aeroportul din Cluj.

Comentarii Facebook