Intrarea RATUC în Florești și Apahida are si contestatari: În Cluj-Napoca, autobuzele sunt arhipline

 

Preluarea de către RATUC a transportului metropolitan, în Cluj-Napoca și alte 6 comune limitrofe, nu este văzuta cu ochi buni de unii dintre locuitorii municipiului. 

 

Nu inteleg cum este posibil sa se doreasca preluarea transportului public inspre localitatile limitrofe de RATUC in conditiile in care nu fac fata transportului in Cluj! Transportul din si inspre cartierul Zorilor este total disfunctional. Dimineata cand ne ducem copiii la scoala avem parte doar de autobuze pline pana la refuz, stam ca si sardelele in ele. Cred ca nu se ia in considerare campusul din zona, dar nu e posibil sa ne fie copiii inghesuiti in fiecare zi. La fel si la intarcere, de multe ori se sta si cate o jumatate de ora in statie, in frig, cu copii de scoala, gradinita si carucioare.Poate ca suplimentarea autobuzelor ar fi o solutie, pentru noi, platitorii de taxe”, a scris o clujeancă, pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

Pe de alta parte, insa, majoritatea locuitorilor din Floresti doresc preluarea acestui transport de catre RATUC, iar parcul auto al RATUC numără peste 300 de mijloace de transport. In plus, anul viitor Regia va cumpăra zeci de autobuze și troleibuze, a anunțat primarul Emil Boc.

 

De asemenea, RATUC va deveni societate pe acțiuni, pentru a putea prelua transportul metropolitan, în cazul în care traseele nu vor fi atribuite unor firme private.

Comentarii Facebook