Duminica 28 Aprilie

Clujeanul Mircea Abrudean a fost numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru


Premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe Mircea Abrudean în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PNL, în ciuda numeroaselor scandaluri.

Luni seara, a apărut în Monitorul Oficial decizia de eliberare a lui Mircea Abrudean din funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului şi pe de altă parte decizia de numire în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Untitled.png

Inițial, Marcel Ciolacu a refuzat să-l numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului, pe motiv că SRI ar fi dat o informare prin care se spunea că fostul prefect al Clujului nu este omul potrivit. 

În cele din urmă, se pare, că totul a fost un joc politic, iar liberalii și-au impus omul. 

Mircea Abrudean a fost apropiat de Marius Nicoară, fostul președinte al PNL Cluj. După fuziunea PNL - PDL, Mircea Abrudean a sesizat oportunitatea și a trecut în tabăra lui Emil Boc, care l-a susținut să meargă la București.

Din funcția de prefect al Clujului, Mircea Abrudean a plecat șef al cancelariei premierului Ciucă, cu rang de ministru, numirea fiind făcută în data de 7 decembrie 2021. Din februarie 2021, Abrudean a fost numit în funcția de secretar general adjunct al Guvernului Cîțu, iar acum a ajuns șeful Secretariatului General al Guvernului. 

Surse politice spun că Mircea Abrudean s-ar pregăti pentru a candida și la Primăria Cluj-Napoca, în anii care vin.

Comentarii Facebook