Clujeanul Eckstein-Kovacs Peter, membru UDMR, organizează deplasarea maghiarilor la București, în 20 ianuarie

 

Eckstein-Kovacs Peter, membru UDMR, organizează o deplasare la protestul din 20 ianuarie de la București.

 

Vino cu noi. Sambata, 20 ianuarie, vom merge la Bucuresti pentru a proteja statul de drept. Se aduna mai multi nori negri: declaratiile primului ministru arata ca atacul asupra justitiei si a statului de drept continua din plin” se arata in postarea acestuia. 

 

Fostul parlamentar UDMR susține că cei care vor să se inscrie o pot face joi si vineri, costul deplasarii este de circa 100 lei, iar plecarea se va face de la Casa tranzit din Cluj. 

 

Majoritatea modificărilor din legile Justiției reduc din puterea DNA -ului și a procurorilor. Unele din propuneri sunt favorabile membrilor PSD. Doamna Dăncilă a făcut declarații că sprijină măsurile de contra-reformă din justiție. (...) Pe de o parte, vad pericolul "turcizarii" Romaniei si al "polonizarii": un partid care a castigat total democratic alegerile purcede la masuri antidemocratice. Exista precedente, nu trebuie ca domnul Dragnea sa inventeze "roata de la caruta".”, a spus Eckstein-Kovacs Peter.

 

Eu nu sunt de acord cu punctul de vedere al UDMR. In decursul timpului, UDMR nu a luat o pozitie corecta din acest punct de vedere, a cam etnicizat si aceasta chestiune. E adevarat ca sunt multi lideri de diferite ranguri in UDMR care au probleme cu Justitia si unele chiar ca sunt discutabile. Spun asa pentru ca nu cunosc dosarul, nu poti sa stii care e problema de la care pornesc lucrurile.

 

UDMR vede ca este o vanatoare de demnitari unguri si face si o campanie mediatica in acest sens, este sustinut de Guvernul din Ungaria, care, iarasi, interpreteaza in acest fel lucrurile.

 

Eu, pe de o parte nu exclud existenta greselilor, pentru ca si cei din Justitie pot sa greseasca, fie ca sunt procurori sau judecatori, ba, din contra, am vazut ca si in magistratura sunt "romani verzi", care au o aversiune fata de minoritati, printre care si fata de unguri, si acest lucru poate influenta negativ actul de justitie. Dar sa fie o actiune concertata a Justitiei impotriva maghiarilor in general si a demnitarilor maghiari in special refuz cu hotarare. Nu cred acest lucru”, a mai declarat fostul parlamentar, conform ziare.com.

Comentarii Facebook