Miercuri 24 Aprilie

Clujeanul Adrian Oros ”demis” din funcția de ministru al Agriculturii prin votul senatorilor, dar rămâne în funcție


Adrian Oros a fost ”demis” din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în urma aprobării de către Senat a moţiunii simple depuse împotriva acestuia.

Au votat 68 de senatori pentru moţiune, 32 împotrivă și 5 s-au abținut. Demiterea ministrului este la latitudinea prim-ministrului Ludovic Orban, care a declarat că nu are nicio intenţie să îl înlocuiască din funcţie pe actualul ministru al Agriculturii.

Timp de 22 de ani aţi impus agriculturii româneşti modelul statelor subdezvoltate, aţi adus-o la contraperformanţa de a exporta materie primă, implicit subvenţii, şi să importăm masiv produse procesate, cu valoare adăugată mare. Afirmaţia potrivit căreia România a redevenit grânarul Europei este una total mincinoasă şi nu se bazează pe nimic. Guvernul renunţă la aceste politici de doi bani şi îşi propune ca România să devină hambarul Europei. Faptul că producţiile au fost mari s-a datorat exclusiv investiţiilor şi muncii fermierilor, condiţiilor climatice favorabile şi nu Guvernului PSD”, a declarat Oros.

Acesta a supărat majoritatea PSD, după ce l-a atacat pe fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, spunând că sistemul de irigații inaugurat de acesta este o mare înșelătorie.

Comentarii Facebook