Cluj: Ungurii nu se vor lăsa până când nu vor obține autonomia Ţinutului Secuiesc

 

Preşedintele PPMT, Toro T. Tibor, a declarat la Cluj că maghiarii din România nu se vor lăsa până când nu vor obține autonomia Ținutului Secuiesc.

 

Marele Marş al Secuilor a arătat că această cauză a autonomiei Ţinutului Secuiesc nu este ceva izolat şi nu este doar jucăria politică a unor politicieni, ci are un sprijin popular în zonă. Am dat un răspuns hotărât, dorim toţi secuii, locuitori ai zonei, ca Ţinutul Secuiesc să fie o regiune administrativă autonomă, să primească un statut special. Nu ne lăsăm până nu ne atingem scopul, de a forma o regiune autonomă a Ţinutului Secuiesc. Am transmis, prin acest marş, şi un mesaj Guvernului de la Bucureşti, că suntem deschişi la dialog şi considerăm că această construcţie de autonomie este vitală pentru viitorul comunităţii noastre. Vom continua astfel de mişcări până la forme democratice de nesupunere civică, unealta unei comunităţi care nu este ascultată şi este neglijată de autorităţi”, a spus Toro T. Tibor.

 

Liderul PPMT a spus că maghiarii ar putea ajunge să blocheze drumurile și să nu mai plătească taxe. ”Sper să nu fie nevoie să uzăm de ele, ar fi mult mai ieftin să purtăm un dialog cu guvernul, dar cred că sunt forme democratice, fără violenţă, de a atrage atenţia asupra unei nedreptăţi”, a mai spus Toro.

Comentarii Facebook