Cluj: Se va scumpi termoficarea pentru blocurile încă racordate la sistemul centralizat?


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a explicat că familiile care au rămas racordate la vechiul sistem de termoficare nu vor face frig. 

Clujul are stocuri de gaz, dar prețul este posibil să crească. Tarcea nu a spus cu cât.

O să fie, probabil, o mică creștere a prețului la gaz până la prețul plafonat. Suntem cumva în grafic în acest moment și nu suntem în pericol de a face frigul, dar avem doar 21.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat de termoficare din 65.000 câte erau în anii ‘90. Ceilalți, fiecare cât de cald își face în casă, așa de mult o să plătească. La Cluj-Napoca avem 110 angajați la regia de termoficare din 1.700 de angajați câți au fost la un anumit moment, pentru că s-au automatizat toate punctele.

Avem un proiect ca să și modernizăm regia de termoficare și mai mult. Avem o strategie pe care am votat-o în anul acesta, o să mai urmeze și alte etape din strategie. Am făcut deja primele etape”, spune acesta, la Profit.ro

El le cere oamenilor să se racordeze la rețeaua de termoficare, pentru a face economii. ”Eu îi înțeleg foarte bine pe cei care s-au deconectat pentru că au fost în anumite situații în care omul a fost plecat de acasă și a plătit la fel de mult ca și cum ar fi fost acasă, nu erau sistemele în care oamenii să plătească atât cât consumă. Ori astăzi, există această posibilitate în care omul să plătească atât cât consumă. Strategia noastră în această direcție merge, este o strategie pe 10 ani”, precizează Dan Tarcea. 

Comentarii Facebook