Cluj - Război declarat pensionarilor care aglomerează mijloacele de transport

 

Clujenii care locuiesc în Grigorescu s-au săturat de numărul mare de pensionari care beneficiază de transport gratuit și care aglomerează mijloacele de transport în comun. 

 

As dori sa va atrag atentia in legatura cu transportul public pe linia 30. Problema este ca pensionarii sunt in numar foarte mare in aceste autobuze, la orice ora si in orice zi. De multe ori se circula in conditii extrem de proaste datorita numarului prea mare de persoane. Nu spun ca dansii nu ar avea nevoie de transportul public, DAR consider ca cei care merg spre locul de munca au cea mai mare nevoie. Va asigur ca nu sunt singurul nemultumit de acest lucru. Locuiesc in Grigorescu de mai bine de 10 ani, iar aceasta problema nemultumeste multa lume. V-as ruga sa rezolvati situatia, deoarece este inadmisibil ca persoanele care merg la serviciu sa se inghesuie in autobuz cu pensionarii, care se plimba zilnic, fara a DEPINDE de acest mijloc de transport”, a reclamat Vlad Rotaru.

 

În Cluj-Napoca, 57.000 de pensionari beneficiază de transport gratuit și provin din următoarele categorii: 48.000 sunt cei care beneficiază de gratuități pe baza Hotărârii Consiliului Local (în funcție de cuantumul pensiei), 5.100 sunt persoane persecutate din motive politice, 740 sunt veterani și văduve de război, 310 sunt erori martiri ai Revoluției din 1989 și 250 sunt persoane cu handicap grav, nevăzători și cu deficiență de auz. 

 

Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a declarat că, în 2012, acordarea gratuității pentru pensionari a costat 300.000 de lei. Aceste cifre sunt aproximativ valabile și în prezent. 

Comentarii Facebook