Cluj - Plata online a parcărilor, dar numai din 2016

 

Primăria Cluj-Napoca va introduce plata online a parcărilor, dar numai din 2016. 

 

Serviciul va fi testat pe Cluj-Napoca și apoi ar putea fi extins și în alte localităti, se arată într-un răspuns primit de consilierul local Ioan Bîldea.  

 

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor împreună cu Serviciul Strategii de Informatizare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca are în lucru un proiect care să permită plata online a parcărilor, care în opinia noastră ar putea fi functional cu anul 2016.

 

În momentul în care proiectul va fi finalizat, după testarea acestuia, îl vom aplica în prima fază pentru cetătenii din Cluj-Napoca, urmând ca acesta să fie extins și pentru proprietarii de autoturisme din alte localităti”, se arată în răspunsul citat.

 

Apreciez intenția Serviciului local de Administrare a Parcărilor de a introduce plata online a parcărilor, începând cu anul 2016.

 

Totuși, doresc să subliniez faptul că este foarte importat ca această inițiativă să fie extinsă, astfel încât să avem o rezolvare completă și o eliminare totală a procedurilor birocratice actuale, care presupun nu doar o deplasare la sediul primăriei, ci și timp pierdut pe la ghișee.

 

Consider că orice locuitor al orașului ar trebui să aibă atât posibilitatea de a achita taxele de parcare online, cât și de a consulta în timp real locurile de parcare libere în zona lui de interes. De asemenea, solicitarea unui loc de parcare să o poată face simplu, folosind doar un calculator cu conexiune la internet. Toate documentele necesare ar trebui să poată fi depuse online, la fel și completarea formularului care conține criteriile după care se face alocarea locurilor de parcare.

 

Cu puțin efort din partea Serviciului de administrare a parcărilor, toată lumea va avea de câștigat, deci nu văd nici un motiv pentru care primăria ar implementa doar o soluție punctuală și nu un sistem complet”, a replicat Ioan Bîldea, nemultumit de initiativa Primăriei.

Comentarii Facebook