Cluj: Noutăți despre creditul de 50 de milioane de euro pentru asfaltarea drumurilor

 

Creditul de 50 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene a intrat în linie dreaptă, după finalizarea unei licitații pentru desemnarea consultantului. 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tișe, a semnat, joi, 11 august, contractul de servicii de consultanță financiară cu firma VMB Partners S.A în vederea obţinerii creditului bancar în valoare de 50 milioane de euro, necesar pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene.

 

Valoarea contractului este de 50.000 lei, compania câștigătoare având un termen de două luni de la data semnării contractului pentru a parcurge toate etapele procedurale ale pachetului de servicii de consultanță financiară de specialitate asumat prin caietul de sarcini.

 

În acest sens, la sfârșitul acestei perioade de timp, se va cunoaște banca finanțatoare, sau, după caz, băncile, în cazul în care o singură bancă nu va avea capacitatea financiară de a acorda creditul solicitat. Ulterior, acestor demersuri, după analizarea gradului de îndatorare a bugetului județului Cluj şi, respectiv a capacităţii de rambursare a împrumutului, firma VMB Partners S.A. va transmite întreaga documentație de accesare a creditului Ministerului de Finanţe, instituţie care are obligația înscrierii acestei datorii în Registrul datoriei publice naţionale. 

 

De asemenea, Consiliul Județean Cluj va stabili în cadrul şedinţei din luna august lista finală a drumurilor județene pe care se va interveni în urma accesării acestui credit, respectiv numărul de km, categoriile de lucrări, etc.

 

Vor avea prioritate drumurile din zonele cel mai intens circulate, drumurile județene din zona montană, cele care duc spre obiective de interes turistic sau care leagă alte artere importante din județ, a mai anunțat Alin Tișe.

Comentarii Facebook