Cluj: Amenda de 2.500 de lei daca nu strangeti dejectiile cainilor! Vezi si alte modificari


Consilierii locali clujeni vor dezbate in sedinta de marti, 20 martie, un proict prin care se propune majorarea amenzilor pentru proprietarii care nu strang dejectiile dupa cainii lor.

"Cainii de talie medie si mare, pe timpul plimbarii, vor fi purtati cu lesa si botnita. Insotitorii vor avea asupra lor actul personal de identitate si carnetul de sanatate al cainelui. Ingrijitorii cainelui au obligatia sa colecteze de indata dejectiile provenite de la animale. In acest scop, insotitorii cainilor vor avea, in mod obligatoriu pe durata plimbarii, o matura mica, un faras, pungi de PVC si manusi in vederea colectarii dejectiilor. Dupa colectarea, acestea vor fi depozitate la cel mai apropiat punct gospodaresc sau cos de gunoi, dar nu in zona reciclabila", se arata in proiectul Politiei Locale din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Amenzile se modifica si vor fi cuprinse intre 300 si 2.500 de lei pentru nerespectarea acestor prevederi.

Primaria Cluj-Napoca sustine ca oamenii s-au plans ca animalele sunt plimbate fara botnita si ca dejectiile nu sunt stranse. "Cetatenii considera ca motivul principal ar fi cuantumul mic al amenzilor care nu au mai fost ajustate din 1996 si nu-i descurajeaza pe unii insotitori ai cainilor. Acestia nu isi indeplinesc obligatia de a avea in dotare pe timpul plimbarii o matura mica, un faras, pungi PVC si manusi in vederea colectarii dejectiilor si a depozitarii lor la cel mai apropiat punct gospodaresc sau cos de gunoi", ar fi motivarea acestui proiect.

In 1996, consilierii locali au stabilit amenzi cuprinse intre 15 si 100 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale in momentuyl plimbarii cainilor.

Comentarii Facebook