Ciolacu spune că se fac alegeri pentru conducerea PSD Cluj: Am fost puțin rușinat de lucrurile care s-au întâmplat!


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că la PSD Cluj vor fi făcute alegeri după ce vor fi desemnați candidații la alegerile locale.

La o ședință cu primarii care a avut loc joi seara, Marcel Ciolacu a fost informat că primarii grei din județul Cluj nu vor mai candida independenți, așa cum au anunțat, pe surse, nemulțumiți de fosta conducere a partidului. 

Deputatul Gheorghe Șimon, de la Maramureș, a fost pus coordonator al filialei clujene pentru a reduce tensiunile. Acesta l-a înlocuit pe Liviu Alexa, numit de Viorica Dăncilă, și schimbat după numai 4 luni în care au fost acuzații dure. Miercuri seara, Biroul Politic al PSD Cluj a fost demis, iar grupul care conducea partidul format din Liviu Alexa, Mihai Mocanu și Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Liviu Dragnea, au fost retrogradați la simpli membrii de partid.

Am avut discuții cu domnii primari, doamna primar și câțiva viceprimari, și am stabilit cum vom continua activitatea organizatorică în interiorul partidului și cum ne vom pregăti de alegeri. Am stabilit niște principii, pe care să le urmărim cu toții. Domnii primari au dorit să rămână domnul Șimon coordonator, până în momentul în care se găsesc toți candidații pentru toate localitățile din județul Cluj și în mod special în municipiul Cluj-Napoca.

În a doua parte a ședinței am avut mai mulți președinți de organizații și  membri de la organizația municipală Cluj-Napoca. Am stabilit că după ce vom decide toți candidații vom merge la alegerile din cadrul organizației, ca o conducere legitim aleasă să își asume aceste alegeri locale. 

Ne vom coordona, pentru a nu face lucrurile în grabă. Noi vorbim despre candidați, candidații trebuie aleși cu grijă. În localitățile mari să facem sondajele de opinie, dar sunt ferm convins că în alegeri vom intra cu o echipă (n.red. de conducere a PSD) aleasă. 

Au fost mai multe probleme. Îmi pare rău, la început am fost puțin rușinat de lucrurile care s-au întâmplat. Presupun că toată lumea a înțeles că trebuie să mergem înainte, serioși, pe niște principii corecte. Era o supărare în rândul primarilor, i-am văzut plecând cu o anumită speranță. O să ținem legătura mai strâns de acum”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Supărare referitoare la ce?”, a fost întrebat Ciolacu, iar acesta a spus că ”referitor la cum au funcționat lucrurile în interiorul organizației. Domnii primari vă stau la dispoziție pentru a vă spune”, fără a intra în detalii despre uriașul scandal care a fost la Cluj de patru luni, soldat cu plecarea primarului duin Turda, Cristian Matei, la PNL și pierderea, practic, a unui oraș foarte important.

Președintele PSD a spus că va merge joi seara la meciul CFR Cluj - Sevilia, alături de Vasile Dâncu și fostul premier, Sorin Grindeanu. ”Merg la meci și cu domnul Dâncu și cu domnul Grindeanu. A reușit domnul Dâncu să mă facă să țin cu Clujul”, a spus, glumind, Marcel Ciolacu.

Comentarii Facebook