Ciolacu, critic cu privire la Geoană: „Nu poți să vii să ridici pretenții, să fii viitorul președinte al României cu niște șmecherii ieftine"


Marcel Ciolacu nu îi dă prea multe șanse lui Mircea Geoană atunci când vine vorba de candidatura la prezidențiale. 

Acesta a declarat că „societatea românească nu e încă pregătită pentru un președinte independent”, dându-l exemplu pe Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei care „a avut circa 2,75%” din voturile la alegerile prezidențiale din 2009.

Mai mult, președintele PSD este de părere că Geoană nu este la curent și nu înțelege nevoile reale ale României de acum. 

„Lumea s-a schimbat, noi toți ne-am schimbat. Avem o obligație în acest moment de a ține ritmul cu o dinamică pe care nu am mai întâlnit-o, cu niște provocări geostrategice regionale și mondiale, cu o generație care ne împinge din spate, care ne înțelege din ce în ce mai greu, cu foarte mulți români plecați în străinătate...

Nu poți veni să ridici pretenții să fii viitorul președinte al României cu niște șmecherii ieftine care se făceau prin 1992 - 1996. Este altă provocare, România are o altă realitate, este cu totul altceva, totul e schimbat”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus.

Acesta a declarat că există și posibilitatea ca Mircea Geoană să candideze din partea PSD, sau ca chiar el însuși să intre în cursa pentru președinție.

Mai mult, Ciolacu susține că nu este exclusă  varianta unui candidat comun PNL-PSD .

„Nu exclud absolut nimic. Ca să ai un candidat comun, în primul rând românii trebuie să creadă că cei care îl propun aduc o plus valoare, un plan coarent, un program pentru România, aduc explicații de ce au candidat comun.

Lucrurile aceste nu s-au întâmplat, iar timpul devine foarte scurt. Nu poți să îi păcălești pe români. Eu nu exclud și chiar nu cred că ar fi rău dacă am avea candidat comun, dacă vom avea și o alianță comună. Dar trebuie întâi să le explicăm românilor de ce facem asta, pentru că altfel or să creadă că e o șmecherie să rămânem la putere”. a explicat Ciolacu. 


Comentarii Facebook