Ciolacu anunță că impozitul pe muncă nu va scădea prea curând: „Nu se poate de la 1 ianuarie”


Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, într-o conferință de presă dacă impozitul pe muncă va scădea începând cu anul următor.

Premierul a anunțat astfel că impozitarea muncii va fi dezbătută și decisă cel mai devreme după primele trei luni din 2024, când se va vedea şi execuţia bugetară pe primul trimestru al anului 2024.

„Nu se poate de la 1 ianuarie şi am anunţat acest lucru. Am zis că este primul lucru pe care îl avem în vedere, după ce vedem execuţiile până la sfârşitul anului şi execuţia, în primul rând, pe primul trimestru al anului 2024. Vom veni, avem în vedere în coaliţie şi am discutat acest lucru în coaliţie, că impozitarea muncii, după cum bine ştiţi şi dumneavoastră, este cea mai mare.

Este în oglindă cu impozitarea capitalului. Ca să înţelegem, peste tot în lume se impozitează capitalul. Noi avem cea mai mare impozitare pe muncă şi cea mai mică pe capital şi trebuie găsit echilibrul, pentru că dacă nu găsim echilibru, vom crea crize sociale.

Aşa se ajunge la crizele sociale, acumularea de o parte a marilor averi şi sărăcirea în partea cealaltă, şi discuţia interminabilă de ce mărim pensiile. Pentru că sunt cele mai mici, pentru că acei oameni nu mai pot trăi cu o pensie de 1.500 lei şi acei oameni, sunt bunicii şi părinţii noştri, sunt cei care au construit această ţară”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.


Comentarii Facebook