Cine ar putea fi viitorul ministru al Educației în locul lui Cîmpeanu, acuzat de plagiat


Biroul Politic Național al PNL va aproba desemnarea Ligiei Deca pentru funcția de ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu, potrivit unor surse politice, citate de Digi 24.

Propunerea va fi făcută de premierul şi preşedintele PNL Nicolae Ciucă în ședința Biroului Politic Național (BPN) al liberalilor.

Propunerea va fi apoii comunicată liderilor coaliției PSD-UDMR, apoi va fi trimisă de premier președintelui Klaus Iohannis, care va semna decretul de numire.

Ligia Deca este de fapt propunerea lui Klaus Iohannis

Ligia Deca (40 de ani) este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare, potrivit Administrației Prezidenițale. Ea este doctor în științe politice (Universitatea din Luxemburg, 2016) și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. 

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area.  

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021). 

Sorin Cîmpeanu și-a fat demisia din funcția de ministru al Educației joi seară, după un scandal uriaș de plagiat. 

Acesta a fost susținut până în pânzele albe de președintele Klaus Iohannis, pentru a putea controla modul în care sunt implementate Legile Educației, unul dintre singurele proiecte pe care le-a avut Iohannis în mandatul său. 

Comentarii Facebook