Duminica 28 Aprilie

Cine ar ieși primar în Cluj-Napoca, dacă duminică ar avea loc alegeri? Cu cine ar vota oamenii la Consiliul Județean Cluj


Un sondaj de opinie realizat de un institut cvasinecunoscut a prezentat cu cine ar vota clujenii dacă ar avea loc alegeri duminică.

Emil Boc ar fi votat de 60% dintre clujeni, Viorel Băltărețu (USR), 18%, Patriciu Achimaș (PSD), 12%, și viceprimarul Olah Emese (UDMR), 5%.

La Consiliul Județean Cluj, lucrurile ar fi mult mai tranșante. Alin Tișe ar obține 53% din voturi, Alexandru Cordoș (PSD), ar fi votat de 17% dintre oameni, Cătălin Sălăgean (USR) 14%, Avram Fițiu (AUR), 10%, și Vakar Istvan (UDMR) ar lua 6% din voturi.

În privința părerii despre politicieni, Emil Boc este preferat de 72% dintre oamenii care au răspuns la acest sondaj, iar Alin Tișe este preferat 50% dintre respondenți.

Cine a făcut sondajul

Studiul a fost realizat de The Center for International Research and Analysis din București, comandat de PNL Cluj, pe un eșantion de 1.053 de persoane pentru datele colectate la Consiliului Județean și 453 pentru Primăria Cluj-Napoca.

Metoda de colectare a datelor a fost door-to-door, în perioada 23.09.2023 - 4.10.2023, marja de eroare fiind cuprinsă între +-3,3% (județ) și +-5% (municipiul Cluj-Napoca).

Aceste cifre arată că sondajul este unul făcut pe genunchi. 

Comentarii Facebook