Cererea clujeanului care vrea să îi fie retras dreptul la vot, RESPINSĂ de Primărie. VEZI MOTIVUL

 

Primăria Cluj-Napoca anunță că nu îl poate scoate de pe listele electorale pe bărbatul care a solicitat să îi fie retras dreptul de vot.

 

În cazul în care cerea de la Biroul Electoral Județean va fi depusă şi la noi, îi vom da un răspuns, care va fi negativ. Nu putem aproba o astfel de cerere, pentru că nu există cadru legal pentru scoaterea unei persoane de pe listele electorale la cererea acesteia. Sunt prevederi clare care permit acest lucru, reglementate de instanţă, în caz de boală sau condamnare penală”, a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Buzatu a mai spus că fiecare român are dreptul de a nu se prezenta la vot, nefiind nevoie să fie scos de pe listele electorale.

 

BEJ și Prefectura Cluj analizează astăzi dacă cererea clujeanului este conform legii.

 

L.N. are 30 de ani, locuieşte în cartierul clujean Mărăşti, şi a hotărât să facă asta pentru că nu se simte reprezentat de aleşii săi.

 

"Nu am întâmpinat nicio problemă să depun cererile. Atât că am fost întrebat de două ori dacă doresc să fiu retras din liste, iar când am răspuns afirmativ doamnele s-au mirat şi au zâmbit. Am înţeles de aici că nu s-au mai întâlnit cu o astfel de cerere. Una dintre ele chiar a râs, dar apoi mi-au înregistrat documentele. Nu ştiu dacă a mai făcut cineva aşa ceva la noi în ţară, dar consider că demersul meu este cel mai corect în actuala situaţie politică din România şi menţionez că am specificat în cerere că este vorba doar despre alegerile parlamentare, nu de cele locale sau cele pentru Preşedinţie. Sper ca cererile mele să fie luate în considerare, caz în care aş fi asigurat şi că nu votează altcineva în locul meu. Cererea depusă reprezintă din punctul meu de vedere şi un protest la adresa întregii clase politice din România", a declarat clujeanul.

Citește mai departe AICI.

Comentarii Facebook