Miercuri 24 Aprilie

Centura Valcele- Apahida se prabuseste! Cum arata acum drumul de diamant VIDEO

 

Soferii care tranziteaza centura Valcele - Apahida se minuneaza de starea in care a ajuns drumul, inaugurat in 2011 de premierul Emil Boc.

 

Zidurile de protectie ridicate in ultimii ani s-au prabusit in ultimele luni. Intre timp firma maghiara care a efectuat lucrarea s-a retras, fiind in pragul falimentului.



 

Alunecarile de teren s-au intensificat din iarna. "Pana la aceasta data micropilotii si cu ancorele nu au suferit niciun fel de destabilizare. Practic s-au inclinat grinzile cu tot cu micropiloti. In aceasta situatie, practic micropilotii si-au facut rostul. Vreau sa va spun ca suntem cu sufletul impacat, in sensul ca prin acest fortaj ni s-a dovedit faptul ca ei sunt ancorati unde trebuie si la dimensiunea care trebuie. Practic ca si ancorajul este bine facut", a declarat Ion Pantelimon, in 25 ianuarie 2012.

Seful DRDP Cluj a mai spus ca surparea nu pune in pericol centura. "Vreau sa va spun apropo de cum se circula. Lucru sigur ca traficul pe centura Valcele - Apahida nu va fi intrerupt. Se va desfasura in continuare pe zona respectiva, nefiind periclitat in niciun fel. Distanta minima intre cedare si zona unde este drumul actual este la 38 de metri", a mai spus Pantelimon.

Acesta a mai adaugat ca topirea zapezii nu va afecta centura: "Se poate intampla orice, nu are de cat constructorul sa isi finalizeze lucrarile si sa ni le predea conform proiectului si conform legii 10. Lucrarile sunt realizate la nivel de 66% pana acum", a mai adaugat Ion Pantelimon.

DRDP Cluj a decontata pana acum lucrari in valoare de 500 de milioane de lei pentru centura Valcele - Apahida, dintr-un total de 580 de milioane de lei.

Centura a cedat pana acum de mai multe ori din cauza alunecarilor de teren, ultima data acum, cand zidul de sustinere a terenului a cedat.

Comentarii Facebook